Proizvodni park Torpedo

Svrha projekta je proširenje sustava postojećih poduzetničkih inkubatora rekonstrukcijom Hale 14 (ex. Torpedo) i otvaranje tehnološkog parka aditivnih tehnologija uz opremanje parka vrhunskom 3D tehnologijom.

Tehnološki dio parka

Nabavljena je najsuvremenija opreme današnjice za 3D tehnologije. Optimizacija proizvoda, dizajn budućnosti, povratno inženjerstvo, brzina proizvodnje, smanjena potrošnja materijala, izrada više sklopova u jednom samo su neke od prednosti korištenja 3D tehnologija. Dok je primjena istih raznolika, od medicine, umjetnosti do raznih grana u industriji, bilo da se radilo o prototipovima ili gotovim proizvodima. Proizvodni park Torpedo kao takav omogućiti će poduzetnicima pristup naprednim tehnologijama za unapređenje njihova poslovanja, a što će rezultirati povećanjem konkurentnosti, povećanjem broja novoosnovanih tvrtki, te rast, razvoj i komercijalizaciju inovacija.

3D printer za metal većeg volumena

Tehnologija radi na principu upotrebe laserske zrake da bi se istopili slojevi metalnog praha (najčešće nehrđajućeg čelika, aluminija, bronce i titana). Slojevi se polažu u obliku praha jedan iznad drugoga da bi se dobio konačan proizvod.

3D printer za metal manjeg volumena

Proizvedeni prototipovi s izvanrednim mehaničkim svojstvima imaju odlike punog materijala bez pukotina, potpuno su funkcionalni i mogu se podvrgnuti različitim testiranjima prije serijske proizvodnje.

3D printer za polimere

Najzastupljeniji oblik tehnike 3D printa, korišten kod brze izrade prototipova ili proizvodnje gotovih proizvoda od različitih materijala plastike velike preciznosti i gotovo savršene kvalitete. Omogućavajući tako proizvodnju komada "preko noći" od početne ideje do finalnog proizvoda.

3D printer za pješčane jezgre

Lijevanje je dugotrajan proces, no primjenom 3D printera za pješčane jezgre izrada kalupa odnosno modela znatno je skraćena što ujedno skraćuje vrijeme trajanja, optimizaciju i ekonomičnost samog procesa lijevanja.

3D skener

Dobivanjem površine iz digitaliziranih podataka, modelom se dalje može manipulirati uz pomoć uobičajenih CAD aplikacija. Na kraju, modele se može proizvesti 3D printom ili CNC strojnom obradom.