Inkubacija

Sustav inkubatora

Poduzetnički inkubator i inkubacija jedna je od temeljnih aktivnosti Riječke razvojne agencije Porin i jedan od modela infrastrukturne i programske podrške poduzetništvu u kombinaciji s politikama Grada Rijeke. Predstavlja jednu od glavnih uporišnih točaka sustavne podrške razvoju poduzetništva.

Postojeći fizički, financijski i organizacijski uvjeti i resursi kontinuirano su stvarani protekle 23 godine te je osiguran opstanak i razvoj jednog od prvih poslovnih inkubatora u Republici Hrvatskoj.

Odluka Grada Rijeke o osnivanju poduzetničkog inkubatora u konačnici je dovela do osnivanja Riječke razvojne agencije Porin.

Promjene do kojih je u međuvremenu došlo, kroz razvoj novih poduzetničkih oblika (socijalno poduzetništvo, razvoj poduzetništva kroz samopomoć, start up sustavi, kreativne industrije, poslovni anđeli, osnivanje tehnoloških parkova, studentski inkubatori), nameću potrebu kontinuirane programske i organizacijske prilagodbe.

1996

Osnovan


4

Lokacije


150

Poslovnih subjekata


Partnerski odnos

Da bi ostvarili zadane ciljeve, odnose s članovima inkubatora, koje doživljavamo kao svoje partnere, njegujemo kroz cjelovit program brige o klijentu. Program brige o klijentu, pored usluge najma kvalitetnog i cjenovno povoljnog poslovnog prostora, podrazumijeva sljedeće aktivnosti: