PP Torpedo

Tehnološko-edukacijski poduzetnički inkubator PROIZVODNI PARK TORPEDO nova je riječka poslovna infrastruktura koja omogućuje malim i srednjim poduzetnicima pristup znanju, informacijama i  visokokvalitetnim uslugama putem kojih će poboljšati svoje rezultate, vještine i transfer znanja kroz edukacije i umrežavanja.

 

Specijalizirane usluge Proizvodnog parka Torpedo pružaju se putem sljedeće tehnološke opreme:

 • opreme za optičko mjerenje i softvera za povratno inženjerstvo,
 • grafičke radne stanice i softvera za parametarsko modeliranje,
 • opreme za aditivnu proizvodnju od pijeska,
 • opreme za aditivnu proizvodnju od metala u obliku praha,
 • opreme za aditivnu proizvodnju od polimera u obliku žice.

 


 • Oprema za optičko mjerenje – GOM ATOS COMPACT SCAN

Oprema za optičko mjerenje - GOM ATOS COMPACT SCAN

Putem 3D skeniranja stvarnih fizičkih modela ova oprema omogućuje digitalizirane trodimenzionalne prikaze modela s daljnjom mogućnosti korištenja istih u razvojne svrhe konačnih proizvoda. Preciznim mjerenjem i provjerom odstupanja od izvorne CAD geometrije modela, sustav omogućuje kontrolu kvalitete 3D skeniranog modela. Zbog svoje mobilnosti, kao rješenje za terensko mjerenje komponenti svih veličina i u teže dostupnim prostorima, idealan je za primjenu u automobilskoj industriji.

 


 • Oprema za aditivnu proizvodnju od pijeska – VOXELJET VX 200Oprema za aditivnu proizvodnju od pijeska - VOXELJET VX 200

Na principu binder jetting tehnologije, ovaj kompaktni 3D printer koristi pijesak i vezivno sredstvo za ispis vrlo preciznih 3D modela, čak i najsloženije geometrije komponenata. Idealan je u istraživanju i razvoju zbog brzog vremena isporuke, ali i u industrijskoj proizvodnji testnih dijelova, ispitivanju materijala, izradi kalupa za prototipe itd. te omogućuje 3D print veličine do 300 x 200 x 150 mm, visoku rezoluciju ispisa (do 300 dpi) i debljinu sloja do 300 µm.

 


 • Oprema za aditivnu proizvodnju od metala u obliku praha – EOS M 100

Oprema za aditivnu proizvodnju od metala u obliku praha - EOS M 100

Ova tehnika 3D ispisa koristi laserski snop za topljenje i stapanje sitnog metalnog praha, proizvodeći dijelove vrlo brzo, u malim količinama i s visokom razlučivošću detalja zbog čega je idealan za primjenu u dentalnoj medicini za izradu zubnih krunica i mostova. Uređaj koristi materijale nehrđajućeg čelika, titana i kobalt kroma (koji posjeduje certifikat za primjenu u dentalne svrhe CE 0537) te omogućuje 3D print veličine  Ø 100 x 95 mm i visoku čvrstoću ispisa čime se umanjuje mogućnost loma ispisanih modela.


 • Oprema za aditivnu proizvodnju od metala u obliku praha – EOSINT M 280

Oprema za aditivnu proizvodnju od metala u obliku praha - EOSINT M 280

Kao vodeći sustav 3D printera na tržištu za proizvodnju aditivnih slojeva metalnih komponenti, ova oprema predstavlja ažuriranu i poboljšanu verziju prijašnjeg modela EOSINT M 270. Na temelju trodimenzionalnih CAD podataka, potpuno automatski  (u samo nekoliko sati i bez potrebe za alatima), izravno proizvodi vrhunske metalne dijelove te je idealna za ekonomičnu proizvodnju visokokvalitetnih metalnih umetaka (alata, dijelova prototipova i krajnjih proizvoda), a omogućuje 3D print veličine do 250 x 250 x 325 mm koristeći materijale nehrđajućeg čelika, alatnog čelika i dr.


 • Oprema za aditivnu proizvodnju od polimera u obliku žice – DYNAMICAL DT60

Oprema za aditivnu proizvodnju od polimera u obliku žice - DYNAMICAL DT60

Ovaj 3D printer za polimere vodeći je u tehničkim rješenjima za industrijske procese, omogućuje jednostavan ispis vrlo složenih geometrija te ima vrlo velik volumen izrade od 600 x 450 x 450 mm. U zatvorenoj komori zbog visoke toplinske kombinacije mlaznice do 500°C i površine ispisa do 120°C, omogućuje 3D ispis u inženjerskim materijalima visokih performansi poput PETG, ABS, TPU, PA12CF itd., dok su za brzinu ispisa i kvalitetu površine zaslužne mlaznice od 0,4 i 0,6 mm.


 

Nudimo i sljedeće edukacijske programe:

 • Osposobljavanje za operatera / operaterku CNC stroja
 • Osposobljavanje za poslove AutoCAD operatera / operaterke
 • Usavršavanje za poslove programiranja CNC alatnih strojeva
 • Osnovni tečaj 3D dizajn, modeliranje, ispis
 • Napredni tečaj – proces 3D skeniranja, rad s poligoniziranim 3D modelima, povratno inženjerstvo, 3D print.

 

Ostale usluge:

 • Najam CNC stroja, konferencijske dvorane, sobe za sastanke i coworking prostora
 • Program inkubacije i post-inkubacije za korištenje inkubacijskih proizvodno-poslovnih prostora dostupan za poduzetnike proizvodnih djelatnosti putem javljanja na raspisani javni poziv

 

 

Obratite nam se s povjerenjem!

Educirani i iskusni kadrovi garancija su naše kvalitete i uspjeha.


PROIZVODNI PARK TORPEDO
Riječka razvojna agencija Porin d.o.o.
Milutina Barača 60, Rijeka
T: +385 51 634 331
E: [email protected]